Press "Enter" to skip to content

Legătura dintre fata arsă la Giurgiu și Alexandra Măceșanu. Detalii din anchetă. Ce s-a descoperit la locul tragediei

După tragedia de la Caracal, în care Alexandra Măceșanu a fost răpită, agresată sexual și ucisă, o altă crimă înfiorătoare a șocat România. O tânără din Giurgiu a fost găsită moartă și carbonizată pe un câmp, iar asemănarea dintre cele două cazuri este izbitoare.

În urmă cu aproximativ un an, o crimă înfiorătoare a șocat România! Alexandra Măceșanu, o tânără de doar 16 ani a fost ucisă cu sânge rece, după ce a fost răpită și agresată sexual de Gheorghe Dincă, care a recunoscut ulterior faptele. Acum, un caz asemănător de crimă a cutremurat opinia publică.

O tânără cu vârsta curprinsă între 15-25 de ani a fost găsită de polițiști într-o valiză carbonizată pe un câmp din Giurgiu. Primele ipoteze ale anchetatorilor, bazate pe rezultatelor analizelor realizate de criminaliști, indică faptul că tânăra a fost ucisă în bătaie, iar loviturile crunte i-au adus sfârșitul. În urma decesului ei, aceasta ar fi fost băgată în valiză și transportată până la locul în care a fost incendiată, intenția criminalului fiind să își acopere urmele, însă fără succes.

Ipotezele polițiștilor în cazul tinerei arse la Giurgiu

Autoritățile încercă să identifice criminalul și iau în considerare mai multe variante. Una dintre ele ar fi că tânăra ucisă și pusă într-un geamantan ar fi avut un conflict cu iubitul ei, care din răzbunare i-a luat viață, dar nu este exclusă nici varianta în care fata a făcut autostopul, iar din cauză că a refuzat să întrețină raporturi sexuale cu agresorul, acesta a omorât-o.

În aceste condiții, autoritățile consideră că tânăra ucisă locuia pe o rază de 150 de kilometri de locul în care a fost găsită incendiată în valiză. De aceea a fost efectuată și o listă a persoanelor dispărute în ultima săptămână din întreaga țară, sperând că tânăra va putea fi identificată.

Corpul fetei a fost descoperit vineri seară pe un câmp între localitățile Valea Plopilor și Ghimpați, din județul Giurgiu. Un șofer de TIR a mărturisit că a trecut prin zonă și a observat de la depărtare flăcările, crezând că este vorba despre un incendiu de vegetație. După ce flăcările au început să se stingă, acesta a remarcat corpul uman și a sunat imediat la 112. Trupul tinerei a ars în proporție de aproximativ 90%, până la venirea echipajelor de Poliție.

Legătura dintre fata arsă în Giurgiu și Alexandra Măceșanu

Cu toate că a trecut mai bine de 1 an de la crima de la Caracal, care a revoltat o țară întreagă și a cărui proces încă nu s-a finalizat, asemănarea dintre fata arsă la Giurgiu și Alexandra Măceșanu pare să fie izbitoare. Alexandra Măceșanu a fost răpită de Gheorghe Dincă, atunci când fata a făcut autostopul pentru a merge acasă. Atunci bărbatul a dus-o la locuința lui, unde a agresat-o sexual, iar apoi a ucis-o cu sânge rece. Ulterior, pentru a scăpa de urmele crimei sale, Dincă i-a incendiat trupul într-un cuptor improvizat într-un butoi din curtea sa, însă în urma unor percheziții amănunțite, anchetatorii au putut descoperi rămășițe ascunse nedizolvate ale cadavrului.

Asemenea Alexandrei Măceșanu, soarta fetei din Caracal a fost una brutală. Bătută până la moarte, iar apoi incendiată, tânăra și-a găsit sfârșitul în mâinile unui criminal aflat și acum în libertate.

De asemenea, o altă legătură s-ar putea face între cazul Caracal și cel de la Girgiu. Ieri, o echipă de jurnaliști a cercetat câmpul unde a fost găsită valiza cu trupul fetei, iar la câțiva metri de locul crimei au descoperit un topor, care aparent nu ar avea o legătură cu ancheta, însă autoritățile nu l-au găsit de prima dată. Același lucru s-a întâmplat și în cazul Caracal, când în prima zi de anchetă criminaliştii fumaseră, aruncaseră chiştoacele pe jos şi mâncaseră pizza, iar resturile le aruncaseră tot în câmpul infracţional. La prima vedere ar fi vorba de lipsă de profesionalism, însă întrebarea ar dacă aceste „scăpări” nu au fost de fapt încercări de mușamalizare.

În cazul criminalului Gheorghe Dincă, procurorii încearcă din răsputeri să demonstreze brutalitatea agresorului și faptul că acesta este un adevărat monstru, după faptele pe care inițial a susținut că le-a comis, ca mai apoi să le nege și nicidecum să admită ideea că Dincă ar putea fi, de fapt, o verigă dintr-o reţea de traficanţi.

More from Ultimele StiriMore posts in Ultimele Stiri »