Press "Enter" to skip to content

5 semne că vei face infarct! Se simt chiar și cu o lună înainte

Infarctul poate fi subit, însă sunt câteva semnale subtile care te pot anunța chiar cu o lună înainte că inima ta va ceda. Vezi care sunt.

Infarctul are loc atunci când pe pereții unei artere coronariene se formează depuneri de colesterol. În aceste condiții, inima nu mai primește cantitatea de sânge necesară și apare atacul de cord. Bolnavul simte o durere cumplită și o presiune puternică în piept, iar dacă nu se intervine imediat, poate survine decesul. Specialiștii susțin, însă, că anumite simptome pot anunța apariția unui atac de cord cu o lună înainte să aibă loc, potrivit dailynutritionnews.com.

Oboseală excesivă
Atunci când o arteră coronariană se îngustează, inima lucrează mai mult decât de obicei pentru a primi cantitatea de sânge necesară, iar tu te simți extrem de obosită. Dacă observi că nu îți revii nici după câteva zile de odihnă, mergi la medic.

Dificultăți de respirație
Un alt semn care ar trebui să te trimită de urgență la medic sunt dificultățile de respirație. Când inima primește mai puțin sânge, înseamnă că și plămânii primesc o cantitate mai mică de oxigen și nu mai funcționează normal. Sistemul cardiovascular și respirator sunt dependente unul de altul, așa că nu ignora acest simptom.

Slăbiciune
Când primești o cantitate mai mică de oxigen, te simți mai slăbită decât de obicei. Îngustarea unei artere îngreunează circulația sângelui, așa că mușchii organismului nu mai primesc suficient sânge.

Amețeli și transpirații reci
Atunci când ești pe cale să faci un atac de cord, te poți confrunta cu episoade de transpirații reci și amețeli. Când circulația sângelui nu se desfășoară în condiții reale, creierul tău nu se mai oxigenează bine și apar amețelile, mai ales când te ridici brusc de pe scaun sau din pat.

Disconfort în piept
Durerea în piept este un alt semn că există pericolul apariției unui infarct. De obicei, apare ca un disconfort, dar se transformă într-o durere a cărei intensitate crește de la o zi la alta.

Oricare dintre simptomele de mai sus ar trebui să te trimită la medic, pentru că intervenția la timp îți poate salva viața.

More from Ultimele StiriMore posts in Ultimele Stiri »