Press "Enter" to skip to content

Orban cere mobilizare maxima pentru impunerea noilor restrictii.

Premierul Ludovic Orban cere mobilizare maxima pentru impunerea noilor restrictii. In contextul pandemie de coronavirus, seful Guvernului a anuntat ca acest ordin trebuie pus in aplicare cat mai curand posibil.

„Inchiderea pietelor si restrictiile de circulatie, precum si programul telemunca si decalarea programului de munca sunt

masuri importante care vor duce la scaderea infectarilor. Prefectii trebuie sa discute cu primarii, sa ii indrume, ei sunt recent alesi si au influenta mare in comunitate.

Politia Locala trebuie sa fie implicata in impunerea masurilor. Limitarea circulatiei trebuie sa fie aplicata, in alte tari cei care aveau virusul petreceau noaptea. E nevoie de interventia politiei

sa fie patrule pe strazi, ca oamenii sa vada ca masurile trebuie respectate. Nu aveti voie sa obositi, trebuie mobilizare la maximum”, a declarat Orban.

De asemenea, chiar si presedintele Klaus Iohannis le-a cerut prefectilor, intr-o videoconferinta, sa comunice public toate regulile de combatere a pandemiei, dar sa nu panicheze si mai mult cetatenii.

„Astept de la dvs. de la toti fermitate, claritate, implicare totala si o buna comunicare publica. Comunicati masurile, comunicati ce se intampla, insa sa nu deveniti sursa de stiri panicarde. Ar fi o eroare fundamentala.

Suntem ingrijorati, dar nu trebuie sa fim panicati.

Trebuie sa luam toate deciziile cu mintea limpede si sa avem in vedere obiectivul principal: sanatatea oamenilor”, a declarat presedintele Iohannis.

More from Ultimele StiriMore posts in Ultimele Stiri »