Press "Enter" to skip to content

Isi facea veacul pe treptele de la firma mea – descult, bolnav, mort de foame si de frig, dar mereu ZAMBEA. ”De ce esti asa fericit cand n-ai nimic pe lumea asta?”. Raspunsul lui m-a dat gata

Zilnic, un om bogat întâlnea pe treptele companiei pe care o conducea, un bătrânel sărac, cu hainele ponosite, desculț, dar cu un zâmbet larg pe față.

Omul bogat nu înțelegea cum acest bătrân, care nu avea nimic pe lume, era atât de senin, așa că într-o zi l-a întrebat. Răspunsul bătrânului este o adevărată lecție de viață pentru noi toți:

„Cum poți să zâmbești în condițiile asta?” Pari foarte fericit”.

Bătrânelul sărac: „Chiar sunt, om bun”.

Omul bogat: „Și de ce ești fericit? Ai bani?”

Bătrânelul sărac: „Nu am nimic, om bun. Poate în timpul zilei primesc puțină mâncare de la trecători”.

Omul bogat: „Ai casă? Ai familie?”

Bătrânelul sărac: „Nu am nici casă și nici familie. Sunt liber ca pasărea cerului”.

Omul bogat: „Atunci sigur ești complet sănătos”.

Bătrânelul sărac: „Nci vorbă, om bun. Frigul nopții nu îmi poate aduce sănătate și aproape că mi-au căzut toți dinții”.

Omul bogat: „Atunci nu înțeleg… De ce ești fericit? Poate că rețeta fericirii este utilă și pentru mine. Eu am totul, dar sunt nefericit”.

Bătrânelul sărac: „Dumnezeu nu oferă nimănui mai multe încercări decât poate duce. Eu accept ceea ce sunt, unde sunt ș ice se întâmplă cu viața mea. Sunt recunoscător pentru că trăiesc și, dacă trebuie, înfrunt orice problemă cu rezistență, răbdare și zâmbete.

Înțeleg că Dumnezeu vrea să mă pună la încercare. Nu am nimic, dar sunt fericit pentru că viața mea nu este despre a avea ceva. Viața înseamnă să te trezești dimineață și să mergi mai departe orice ar fi.

More from Ultimele StiriMore posts in Ultimele Stiri »